Dagmar Voss » Intuïtief tekenen over je ouders.

Intuïtief tekenen over je ouders.

Deze week kreeg ik het volgende bericht:

“Kijk, deze tekening heb ik gisteren gemaakt op intuïtief tekenen, het stelt mijzelf voor en mijn ouders, zo zag ik het tijdens de meditatie waar het schilderen mee van start ging. Ik ben er wel trots op.”

Wauw! Wat een krachtige tekening en een nog krachtigere boodschap zat hier achter. Toen ik haar vroeg of ze me haar tekening wilde uitleggen kreeg ik een mooi verhaal over boosheid naar je ouders, heelheid en vergeving. Ik wil dit heel graag met jou delen omdat ik denk dat je er ook iets aan hebt. Lees je mee?

Intuitieve tekening ouders


“De tekening is gemaakt tijdens een bijeenkomst Intuïtief tekenen. Deze bijeenkomst start met een visualisatie. De visualisatie die als thema liefde/ licht uitzenden naar de wereld had bracht mij het volgende beeld. Ik zag licht in de vorm van haar dat naar mijn ouders ging. Ik ben dit vervolgens gaan tekenen. Het weekend daarvoor was ik veel bezig geweest met de kwaadheid die ik nog naar mijn ouders voel en toevallig kwam het beeld van hen zo bij me op toen de lerares zei: “en nu laat je het licht uitgaan naar mensen die je pijn hebben gedaan” En zo kwam mijn tekening tot stand!”

De lerares van de bijeenkomst analyseerde de tekening en leidt de kleuren die je gebruikt hebt af van de chakra’s. Dit was haar uitleg:

Blauw staat bij de vader. Dat betekent dat hij de spirituele gevoelskant voor jou vertegenwoordigt. Hij staat volgens jou voor de spirituele kant of heeft juist meer daarvan nodig.

De moeder staat in het rood, dat is de kleur van de aarde. Dat betekend dat zij de aardse figuur is van de twee of dat ze die kant juist meer zou moeten ontwikkelen van jou of dat je dat graag zou willen. De moeder is dus de geaardheid.

Normaal gesproken worden die rollen vaak omgedraaid, vader is de aardse kant en moeder de spirituele kant maar bij jou is het andersom.

De haren van de centrale figuur die jou symboliseert, hebben de kleur oranje. Dat is de kleur van de vreugde en de levenslust. Er zit ook geel in welke staat voor eigen kracht. Ook staan haren symbool voor kracht!

Het aureool, het rondje om het hoofd heen (met de groene en rode sterretjes) zijn ook heel mooi in evenwicht. Groen is de hart-chakra (liefde en evenwicht), rood weer de geaardheid. Het aureool wordt vaak gebruikt om heiligheid aan te geven (zie katholieke schilderingen van heiligen), maar eigenlijk betekent heiligheid ‘heelheid’. Het staat dus voor heling en eenheid.

Er zit ook veel vrouwelijkheid in je tekening, de ronde, golvende lijnen, de beweging.

Tot zover de uitleg van de Intuïtietekenen lerares.

Dit is wat de tekenaarster zelf nog aan haar tekening heeft toegevoegd:

“De visualisatie en tekening heeft me meer de ogen geopend voor de kwaliteiten van mijn ouders; mijn vader weet veel van spiritualiteit en mijn moeder heeft inderdaad ook praktische kwaliteiten (geaard zijn). De tekening maakt me ook blij, de vreugde die de docente er ook in zag!

Het is een mooie manier om je dingen/ gevoelens bewust te worden of te doorleven. In de tekening zit helemaal geen woede terwijl ik me wel zo voelde in het weekend daarvoor toen ik over mijn ouders dacht. Nu zie ik ook veel van de positieve en krachtige band die ik met ze heb. En dat ik uit ze voortkom, wat ook sterk in de tekening is.

Kortom: Ik zie mezelf als een eenheid die vrouwelijke kracht uitstraalt en vreugde en levenslust in zich heeft. En dit komt ook voort uit mijn ouders.”