Dagmar Voss » Verslaafd aan liefde in de herfst

Verslaafd aan liefde in de herfst

Het is herfst. De bladeren veranderen van kleur en dwarrelen neer om terecht te komen op een bedje van ‘n mooie dieprode, bronzen, en gele wandel-zee. Hopelijk ben je in staat om te genieten van deze pracht. Of heb je het wel eens moeilijk in deze tijd? Misschien omdat het kouder en vroeger donker wordt? Of lijdt je ouder op dit moment meer onder haar psychische ziekte? Dan is dat voor jou ook niet fijn. Ik geef je graag weer wat Inspiratie mee, zodat het makkelijker voor je is om van je KOPP naar Kracht te komen.

We willen liefde
In mijn vorige blog schreef ik over het krijgen van waardering en erkenning. Dat we daar allemaal van tijd tot tijd mee worstelen en dat we het ook allemaal nodig hebben. Afgelopen week had ik een heel fijn gesprek met mijn lieve collega over ons innerlijk gevoel van eenzaamheid en het verlangen om geliefd te worden. Als KOPP heb je ‘t misschien wel te vaak zonder de liefde van je ouders moeten doen, simpelweg omdat zij het niet kunnen of konden. Tsja, en hoe ga je nu om met dat gemis aan liefde?

Doe ik aan zelf-afwijzing?
Volgens Jan Geurts, die in 2009 het boek “Verslaafd aan Liefde” schreef, komt onze zoektocht naar liefde en erkenning voort uit zelf-afwijzing. In mijn vorige blog schreef ik al dat we voorzichtig moeten zijn om waardering teveel van anderen te laten afhangen. Dan schieten we ons doel namelijk voorbij. Waardering en erkenning krijgen van anderen is zeker nodig, maar jezelf waardering en erkenning kunnen geven is van het grootste belang.

Iets om over na te denken
Ik wil je uitnodigen om te onderzoeken hoe dat bij jou zit. Hoe ga je om met liefde naar jezelf? En liefde naar je partner, je naasten? Jan Geurts vertelt hierover en ik deel heel graag deze fragmenten met je. Ik vond ze heel herkenbaar. Ze brachten me inzichten en iets om over na te denken.

Ga heerlijk wandelen op de mooie kleurenzee die we de herfst noemen. Drink vervolgens thuis een lekker kopje thee, een wijntje en laat je inspireren door Jan Geurts over zijn “Verslaafd aan liefde” theorie.

https://www.youtube.com/watch?v=SXUg8z-E91s     
https://www.youtube.com/watch?v=hpiLqXk5BH0    
https://www.youtube.com/watch?v=vEhsZDCI7cM    
https://www.youtube.com/watch?v=mHkiOMPd5wc 

 

Een warme herfstgroet van Dagmar.