Dagmar Voss » Een workshop om van Kopp naar je (oer)kracht te komen

Een workshop om van Kopp naar je (oer)kracht te komen

Dat zit zo diep in me, dat kan ik toch niet leren?

Reuze spannend vond ik het toen de aanmeldingen binnen kwamen voor mijn workshop Nee leren zeggen vanuit je kracht. Ik heb deze workshop geschreven met belangrijke thema’s in mijn gedachten. Thema’s die vaak een hele grote rol spelen als je een volwassen dochter bent van ’n ouder met psychische problemen. Thema’s die grote raakvlakken met elkaar hebben. Thema’s die een web tegen je kunnen spannen en je belemmeren om je grenzen aan te aangeven.  Vaak weet je niet eens waar je grenzen liggen. Heb je wel grenzen? Tegenover je omgeving ben je vaak heel loyaal. Dat heb je geleerd tijdens je kinderjaren en het is heel erg moeilijk om dit patroon te doorbreken. Aan de andere kant heb je de neiging om jezelf weg te cijferen. Vaak doe je dit niet bewust. Het is een ingesleten patroon. Maar door heel veel ervaring, opleiding en heel veel supervisiegesprekken, is het mij wel gelukt om dit patroon te doorbreken. Mijn missie is om andere Kopp vrouwen te leren hun zelfvernietigende web waardoor ze niet in hun kracht staan, te verslaan.

“Ik heb geleerd wat mijn grenzen zijn en hoe deze aanvoelen en durf nu nee te zeggen” Iris, ervaringsdeskundige

Oefening baart kunst.

Het wordt moeilijk om voor jezelf te kiezen als je dat niet geleerd hebt in je jeugd. Een psychisch zieke ouder kan het je daarbij ook nog heel moeilijk hebben gemaakt. Je kreeg aandacht als je zorgzaam, begripvol en lief was. En voor de rest? Een weerwoord geven doe je niet. Dit belemmert je om jouw grenzen aan te geven en nee te zeggen. Je durft het niet omdat je wellicht bang bent om mensen in je omgeving te kwetsen, te verliezen, een conflict te krijgen en je bent bang om afgewezen te worden. Dat zijn onze “kinderangsten” zoals ik ze noem. Zelfreflexie is een belangrijk onderdeel van de workshop. Ik vind het heel belangrijk dat ik mijn klanten inzichten geef in hun patronen die hun belemmeren.

“Mooie balans tussen theorie en doen. De oefenopdrachten vond ik mooi om te doen en hebben mij veel geleerd, smaakt naar meer!” Mireille, NLP coach

 Verrassende en nieuwe ervaringen.

Het is mijn missie om mijn klanten in hun krachten te laten komen, zodat zij eindelijk het geluk krijgen wat zij verdienen! Door te oefenen met nieuwe en makkelijke vaardigheden gaat er een nieuwe wereld voor je open.  De oefeningen zijn heel toepasbaar in het dagelijkse leven.

“Ik heb geleerd dat ik het recht heb om te nee zeggen. Ik heb geleerd dat ik belangrijk ben” Laura, bedrijfsleider

“Ik zit in mijn oerkracht en heb de handvaten die ik kwijt was weer opgehaald” Iris, ervaringsdeskundige

 Al na de eerste workshopdag….. wat een Kracht.

Afgelopen donderdag heb ik de tweede bijeenkomst van de workshop gehouden. Ik kan niet uitleggen hoe blij verrast, enthousiast en trots ik was op mijn klanten. Velen hadden het geleerde uit de eerste bijeenkomst al vaak kunnen oefenen. Ze durfden Nee te zeggen, omdat ze wisten hoe ze dit op een makkelijke wijze konden doen. Hierdoor kwamen ze in contact met hun eigen wil. Het aspect “Wat wil ik zelf” was aangewakkerd!

Tijdens de tweede bijeenkomst hebben we verder gewerkt aan de individuele betekenis van ieder om Nee te kunnen zeggen vanuit je kracht. Wederom hebben we geoefend. Ik kan vanuit mijn hart zeggen dat ik iedere deelnemer in haar kracht heb zien komen! Mijn missie om van Kopp naar eigen Kracht te komen is tijdens de workshop geslaagd!

“Sterke kanten van de workshop: het oefenen en samen zijn met lotgenoten om mee te delen”

“Mijn vriend was zo blij dat ik eindelijk eens voor mijzelf durfde op te komen” Laura, bedrijfsleider

Wil jij op de hoogte blijven van nieuwe inspiratie om van Kopp naar Kracht te komen?

Schrijf je dan hier in en ontvang iedere twee weken mijn nieuwste inspiratie. Heb je andere vragen? Mail of bel mij. Ik beantwoord graag je vragen.

Een warme groet van Dagmar.